Maden Yıkama Eleme Makinaları

55 adet bulundu

Maden Yıkama Eleme Makinaları 55 adet bulundu
Filtrele
Kelime ile filtrele
Alım Talebi Formu
Alım Talebi Oluştur Kategori ile ilgili talep oluştur
Sarsak Elek List Image

Sarsak Elek

HLT | H-SE001
HTE-2260 Yatay Dişli Eelek List Image

HTE-2260 Yatay Dişli Eelek

Fabo Makina | HVS
80 Ton / Saat Kum Yıkama Helezon Yıkayıcı List Image

80 Ton / Saat Kum Yıkama Helezon Yıkayıcı

Fabo Makina | HY-800
TE-2060 Yatay Titreşimli Elek List Image

TE-2060 Yatay Titreşimli Elek

Fabo Makina | TE-2260
100x200 cm Vibrasyonlu Sarsak Elek

100x200 cm Vibrasyonlu Sarsak Elek

Dora Makine | 100x200 cm
Maden Boyutlama Ve Sarsak Elek

Maden Boyutlama Ve Sarsak Elek

Dora Makine | DM-SE1020
Vibrating Screens

Vibrating Screens

Betalfa | BTLF-TE
Titreşimli Elek

Titreşimli Elek

Betalfa | BTLF-TE
Hy-800 Serisi Kum Yıkama Helezon Yıkayıcı

Hy-800 Serisi Kum Yıkama Helezon Yıkayıcı

Fabo Makina | HY-800
GNR2060 3-4 Katlı Konvansiyonel Titreşimli Elek

GNR2060 3-4 Katlı Konvansiyonel Titreşimli Elek

General Makina | GNR2060
Te Serisi 2200X6000mm Titreşimli Elek

Te Serisi 2200X6000mm Titreşimli Elek

Fabo Makina | TE-2260
Te Serisi 1300X4000mm Titreşimli Elek

Te Serisi 1300X4000mm Titreşimli Elek

Fabo Makina | TE-1340
2000x6000mm Te Serisi Titreşimli Elek

2000x6000mm Te Serisi Titreşimli Elek

Fabo Makina | TE-2060
120-200 Ton / Saat Seyyar Kum Eleme

120-200 Ton / Saat Seyyar Kum Eleme

Fabo Makina | MEY-1645
160 Ton / Saat Susuzlandırma Eleği

160 Ton / Saat Susuzlandırma Eleği

Fabo Makina | DSHC-1540
80-120 Ton / Saat Susuzlandırma Eleği

80-120 Ton / Saat Susuzlandırma Eleği

Fabo Makina | DSHC-1635
120-200 Ton / Saat Seyyar Eleme Tesisi

120-200 Ton / Saat Seyyar Eleme Tesisi

Fabo Makina | ME-1645
Susuzlandırma Eleği

Susuzlandırma Eleği

Salt | 20-2022-DS01
600x6000 cm Çiftli İnce Kum Helezonu

600x6000 cm Çiftli İnce Kum Helezonu

General Makina | GNR600
GNR2E İkiz Taş Eleği

GNR2E İkiz Taş Eleği

General Makina | GNR2E
400-500 Ton / Saat Kapasite Sabit Mekanik Plent Tesisi

400-500 Ton / Saat Kapasite Sabit Mekanik Plent Tesisi

General Makina | AAA
Konvansiyonel Titreşimli Elek

Konvansiyonel Titreşimli Elek

General Makina | GNR 2060
GNR600 Çiftli Helezon Yıkayıcılar

GNR600 Çiftli Helezon Yıkayıcılar

General Makina | GNR600
300 Ton / Saat Mobil Yıkama Eleme Tesisi

300 Ton / Saat Mobil Yıkama Eleme Tesisi

General Makina | GNR-YM1230
80 Ton Mobil Yıkama Eleme Tesisi

80 Ton Mobil Yıkama Eleme Tesisi

General Makina | GNR-YM1240
GNRT 2000x6000 mm Titreşim Kontrollu Elek 

GNRT 2000x6000 mm Titreşim Kontrollu Elek 

General Makina | GNRT
120 Ton / Saat Mobil Yıkama Eleme Tesisi

120 Ton / Saat Mobil Yıkama Eleme Tesisi

General Makina | GNR-YM1650
120-180 Ton / Saat Mobil Yıkama Eleme Tesisleri 

120-180 Ton / Saat Mobil Yıkama Eleme Tesisleri 

General Makina | GNR YM1650
2400x7000 mm Konvansiyonel Titreşimli Elek

2400x7000 mm Konvansiyonel Titreşimli Elek

General Makina | GNR2470
15 m3 120-180 Ton / Saat Mobil Yıkama Eleme Tesisleri

15 m3 120-180 Ton / Saat Mobil Yıkama Eleme Tesisleri

General Makina | GNR YM1650
GNR1650 Konvansiyonel Titreşimli Elek

GNR1650 Konvansiyonel Titreşimli Elek

General Makina | GNR-YM1650
40 Ton / Saat Seyyar Mobil Yıkama Eleme Tesisleri

40 Ton / Saat Seyyar Mobil Yıkama Eleme Tesisleri

General Makina | YM1240
GNR500 Helezon Yıkayıcı

GNR500 Helezon Yıkayıcı

General Makina | GNR500
1500x5000 mm Titreşim Kontrollu Elekler

1500x5000 mm Titreşim Kontrollu Elekler

General Makina | GNRTK-1550
100-200 Ton / Saat Mobil Yıkama Eleme Tesisi

100-200 Ton / Saat Mobil Yıkama Eleme Tesisi

General Makina | YM1240
130 Ton / Saat Mobil Yıkama Eleme Tesisi

130 Ton / Saat Mobil Yıkama Eleme Tesisi

General Makina | GNR ME1650

Yıkama eleme makinaları madencilikte ve inşaat sektöründe kullanıma uygun cihazlardır. Kum ve maden ocaklarında oldukça yoğun bir kullanım alanına sahiptirler. Kullanılmak istenilen malzemenin diğer maddelerden ayrıştırılmasında oldukça etkilidirler. Kullanım için hazırlanan madde suyla yıkanılarak istenmeyen malzemelerden ayrıştırılır sonrasında suyu süzülerek kullanıma hazır hale getirilir.  Eleme sistemi sayesinde ise farklı büyüklükteki maddeler ayrıştırılmaktadır. Yıkama eleme makinalarının çeşitli kombinasyonları mevcuttur. İhtiyaçlar doğrultusunda en uygun sıfır ya da ikinci el yıkama eleme makinası tercih edilir. Yıkama eleme makinaları sabit bir tesiste bulunabileceği gibi hem yıkama hem eleme makinası sisteminden oluşan ve istenilen yere taşınabilen bir sistem olan mobil şekilde de tercih edilebilir.

Yıkama Makinaları

Doğal ya da kırılmış maddeler üzerindeki toz, kir ve farklı partiküllerin maddeden yıkanarak uzaklaştırılmasını ve yıkama işlemi sonrasın madenin sudan arındırılması işlemini yürüten makinelerdir. Farklı boyutlarda olabilmektedirler. Malzemenin kirlilik oranına göre kullanılan su miktarı artar. Yıkama makinalarından beklenen en önemli performans en az su miktarı ile maksimum temizleme işlemini gerçekleştirebilmesidir. Makine görevini tamamladıktan sonra arta kalan suyu özel boşaltma kanalından dışarıya tahliye etmektedir. Yıkama makinaları maden ocaklarında, kum ocaklarında kullanım alanına sahiptir. Yıkama makinaları kendi içlerinde 3 ayrı gruba ayrılmıştır. Bunlar helezon yıkayıcılar, kovalı yıkayıcılar ve hidrosiklonlu yıkayıcılar olarak adlandırılmaktadır.

Helezon Yıkayıcılar

Helezon yıkayıcıların tek ve çift helezonlu modelleri vardır. Genellikle yıkanmış ya da suyla karıştırılmış maddelerin sudan arındırılmasında üstün performans sağlamaktadır. Helezonlar temizlenmek istenen malzemeyi teknenin ana merkezine taşıyarak her parçanın birbiriyle sürtünerek temizlenmesini sağlamaktadır. Bu şekilde malzeme toz, çamur ve kil gibi istenmeyen partiküllerden arınmış olmaktadır. Haznesine yeterince su dolan makinede istenmeyen malzemeler yüzerken, kalın malzemeler bir arada toplanır. Temizlenmek istenen malzeme ise dibe çöker. Dipte biriken temizlenmiş malzemeyi helezonlar çıkışa kadar iterek tamamen sudan arındırılmasını sağlar. Burada önemli olan helezonların aşınmalara karşı dayanıklı olmasıdır. Helezon yıkayıcıdan uzun süre verim alınabilmesi için helezonların poliüretan hammaddeli malzemelerden üretilmiş olması son derece önemlidir.

Kovalı Yıkayıcılar

Kovalı yıkayıcılar oldukça ince malzemelerin toz, çamur ve kilden arındırılması amacıyla kullanılmaktadır.  İnce malzemenin hem maksimum oranda temizlenmesini sağlarken sudan arındırılmasında da maksimum performans sağlanmaktadır. Kovalı yıkayıcıdan çıkan malzemeler kuruya yakın çıktığından ekstra kurutma maliyetinden ve zamandan ciddi tasarruf elde edilmektedir. Kovalı yıkayıcılar, hem içerisine konulacak temizlenecek madde miktarına göre hem de maddenin kirlilik oranına göre çeşitli ayarlama yapılabilme esnekliğine sahiptir. Bu seçenek sayesinde makinanın hızı düşürülerek sürtünme kuvveti azaltılır ve buna bağlı olarak ekstra aşınma özelliği olan maddelerde dahi düşük aşınma sonuçlarına rastlanmaktadır.

Hidrosiklonlu Yıkayıcılar

Özellikle kum yıkamada maksimum verimlilik sağlayan makinalar. Malzemeyi temizlemek için fazla su miktarına ihtiyaç duysa da, pis suyu eleyerek tekrar kullanılabilir hale getirebilmesiyle minimum su kullanımı sağlamaktadır. Hidrosiklonlu yıkayıcıların yatırım maliyetleri düşük olmakla birlikte kullanımları da oldukça basittir.

Yıkama Makinalarının Sahip Olması Gereken Özellikler

Eleme Makinası

Eleme makinası kum, çakıl, kömür, maden cevheri gibi maddelerin boyutlarına göre ayrıştırmak amacıyla kullanılmaktır. Elenecek malzemenin büyüklüğüne göre çeşitleri türleri vardır. Yatay elek, eğilimli elek, titreşimli elek, ve silindir elek en çok kullanılan türleridir.

Ayrıştırılacak malzemenin elek makinası üzerinde daha fazla kalmasına imkan tanıdığı için eleme verimliliği oldukça fazladır. Eliptik titreşimli olup üç milli altı rulmanlı tahrik sistemiyle oldukça güçlü makinelerdir. Eleme makinasının titreşimi, devir sayısı ve yön parametreleri ayarlanabilir özelliktedir. Rulmanları sıvı yağlı olup bakımı oldukça kolaydır. Yüksek dayanıklı tahrik güçlerine sahiptir.

En yaygın kullanılan elek makinasıdır. Kayması yer çekimi ile sağlandığın oldukça talep edilen bir makine türüdür. Ufak parçalar elek teli yüzeyi boyunca çekilmesi sağlandığı için kum eleme makinası olarak da kullanıma oldukça uygundur.

Silindir elek; Kuvars, felspat, talk, alçı kalsit, kireç taşı dolomit gibi malzemelerin sınıflandırılmasında kullanılmaktadır. Silindir eleklerin üstü kapalıdır. Hiçbir şekilde toz ile temas olmaz. Ayrıştırılacak ürün miktarına göre kat çıkılabilir. Ekonomiktir. Bakımları kolaydır. Oldukça sessiz çalışmaktadırlar.

Titreşimli Elek

Islak veya kuru olan kum, çakıl taşı ve maden cevherlerini ayrıştırmak için yoğun olarak titreşimli elekler kullanılmaktadır. Titreşimli elekler hem taş eleme makinası hem kum eleği makinası olarak kullanılabilmektedirler. Titreşimli eleklerde kendi içlerinde; üstten tahrikli elek, üstten tahrikli kademeli elek, ızgaralı elek, konvansiyonel titreşimli elek, titreşim kontrollü elek, ince malzeme eleği, titreşimli ikiz elek olarak ayrılmıştır.

Kırma, yıkama, eleme sektörünün üretilen en verimli makinalarını Makine Türkiye garantisi ile sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Satılık kum ocağı makineleri, satılık kum eleği, maden ocakları için elek ve yıkama makinelerinin sıfırlarına ya da sıfırını aratmayacak özelliklerde olan ikinci el makinalara ulaşabilirsiniz. Satılık kum ocağı makineleri içerisinde, satılık kırıcılara, satılık kum yıkama makinelerine, satılık kum eleği makinesi seçeneklerine ulaşabilir. Ayrı ayrı makineleri edinebileceğiniz gibi mobil yıkama eleme makinalarını da değerlendirebilirsiniz. İşletmeniz için en uygun makineyi seçerek platformumuz üzerinden uygun fiyat avantajlarından ve kolay ödeme yöntemlerden faydalanarak hemen satın alabilirsiniz.

Yüzlerce marka ve model, satıcıya anında ulaşabilme imkanı satılık ve kiralık seçenekleriyle Yıkama Eleme Makinaları kategorisinde